0181 412 004

Landbouwdieren

Dierenkliniek Brielle heeft 4 dierenartsen werkzaam in de buitendienst. Zij rijden gezamenlijk de visites voor uw paard of landbouwhuisdieren. De voornaamste landbouwhuisdieren die wij in onze praktijk behandelen zijn:

Iedere werkdag tussen 8.00 uur en 9.00 uur is er telefonisch spreekuur. De dierenartsen proberen dan zelf aanwezig te zijn om de telefoon op te nemen. U krijgt dan direct een dierenarts aan de lijn van de landbouwhuisdieren voor advies of om een afspraak te maken.

Na 9.00 uur is de route van visites bepaald en kunt u bellen voor een exacter tijdstip dat de dierenarts bij u langskomt. De rest van de dag kunt u met een assistente een afspraak maken, waarbij wel extra kosten in rekening gebracht worden als de visite dezelfde dag plaats moet vinden.

Wij adviseren en behandelen zowel bedrijfsmatig gehouden landbouwhuisdieren als hobby dieren.

Wat kunnen wij voor uw hobby schaap, geit, alpaca of varken betekenen? Het is verstandig om een aantal zaken regulier te controleren. Wij kunnen u hierbij helpen en adviseren:

  • Het regulier bekappen van de klauwtjes en advisering hoe u dit zelf bij kunt houden. Een gevarieerde omgeving met gras en tegels kan het bekappen minder vaak nodig maken.
  • Met regelmaat uitvoeren van mestonderzoek. Hobbydieren worden meestal op dezelfde weide gehouden (standweide). Door continue herbesmetting van het land is het noodzakelijk om frequent de besmetting van de dieren te controleren.
  • Toedienen van ontwormingsmiddelen. Als na mestonderzoek gebleken is dat ontworming noodzakelijk is, kunnen wij u adviseren welk middel nodig is en zo nodig dit toedienen.
  • Vaccinaties: afhankelijk van de situatie van uw hobbydier kunnen wij u adviseren welke vaccinaties verstandig of noodzakelijk zijn.
  • Verder kunt u bij ons terecht over advies voor leefomgeving en voeding en natuurlijk als er medische zorg nodig is.