0181 412 004

Varkens

Er werken geen geborgde varkensdierenartsen bij ons. Wij zijn hierdoor niet in staat om bedrijfsbegeleiding uit te voeren op varkensbedrijven.
Wel hebben wij uitgebreide ervaring met de zorg voor hobbymatig gehouden varkens. Met name het mini-varken is de laatste jaren populair geworden. Doordat deze dieren makkelijk wennen aan mensen en zeer intelligent zijn, worden ze vaak als huisdier gehouden in en rond het huis. Deze varkens worden aan huis behandeld. De dierenartsen van Dierenkliniek Brielle kunnen u adviseren bij de aanschaf en het houden van een varken. Ook voor acute zorg kunt u natuurlijk bij ons terecht.

  • Mestonderzoek en eventuele toediening van ontworming
  • Behandeling van vaak voorkomende aandoeningen zoals mijtinfectie
  • Het bekappen van de klauwtjes, indien nodig onder sedatie
  • Kleine chirurgische ingrepen zoals castratie van beren
  • Vaccinatie tegen vlekziekte
  • Behandeling van schurftmijt

Vlekziekte

Deze ziekte kenmerkt zich door veel kleine rode vlekken op de huid. In de meeste gevallen is de ziekte goed te behandelen, maar de ziekte kan in ernstige gevallen ook dodelijk verlopen. Daarom is het verstandig uw varken jaarlijks te vaccineren tegen vlekziekte. U kunt hiervoor een afspraak maken met een van onze dierenartsen.

Schurftmijt

Een mijtinfectie is een veel voorkomende kwaal bij varkens. Deze mijt veroorzaakt jeuk, waardoor de varkens veel schuren en met name op de rug en in de flanken kale plekken krijgen met veel huidschilfers. Het schuren kan uiteindelijk leiden tot wondjes en korsten op de huid. Heeft u het vermoeden dat uw varken besmet is met schruftmijt? Neem contact met ons op en wij komen bij u langs voor de diagnose en wanneer nodig een behandeling.